Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ook aangifte van seksueel misbruik in De Loot

Jeugdzorginstelling de William Schrikker Groep (WSG) heeft aangifte gedaan van seksueel misbruik van een pupil in zorginstelling De Loot in Nieuwleusen. Dat meldt de site van de regionale krant de Stentor maandagavond. Het kind zou door een andere bewoner zijn misbruikt.
Ook aangifte van seksueel misbruik in De Loot

De aangifte is opgenomen in een brief die staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) stuurde aan de Tweede Kamer. Die stuurde ze, mede namens staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie), in antwoord op vragen die de Kamer had gesteld na eerdere negatieve berichtgeving over De Loot.

Aangifte mishandeling
In mei werd door de WSG al aangifte gedaan tegen werknemers van De Loot inzake mishandeling van kinderen door een voormalig pleegmoeder. Naar aanleiding van deze zaken stelde de WSG een extern onderzoek in naar haar eigen functioneren. Dat onderzoek is uitgesteld op verzoek van het Openbaar Ministerie en de politie, omdat het strafrechtelijke onderzoek nog niet is afgerond.

Bron: ANP / ANP Photo

1 REACTIE

 1. IDD, niet net zoals na 3 aangiftes tegen robert M,
  de opvang/directie, zelf onderzoek laten doen.
  Welke afgesloten met een reprimande naar betreffende ouders,en instanties; ” een medewerker in diskrediet gebracht te hebben”
  Na melding/aangifte van strafbare feiten; ook juridisch dusdanig, behandellen.
  het is nog niet zo lang geleden 2 jonge verantwoordde stagaires van jeugdzorg, wat al bekend was, naar buiten brachten, ten koste van hen carriere bij jeugdzorg, welke allang op de hoogte.
  Als 1 van de velen misstanden; in de broeinesten, geestelijke/maatschappelijke instituties ,aan wie we de zorgen van kwetsbare hebben toevertrouwd,rijk en welig, in gelegenheid tieren.
  Zaak van justitie naar de wetten , geen mens/ instituut boven staat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.