Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ontslagen GGZ-verpleger eist baan terug

De verpleegkundige die in juni door GGZ Zuidwest-Drenthe werd ontslagen, nadat een patiënte had gemeld dat hij seksuele handelingen met haar had gepleegd, eist zijn baan terug. De man vindt het ontslag op staande voet onterecht en spant daarom tegen GGZ een kort geding aan, dat op 7 december dient. Dat zei zijn advocate Ludith Haarsma zaterdag.
Ontslagen GGZ-verpleger eist baan terug

De man stelt dat hij door de psychiatrische patiënte werd gechanteerd. Ze zou hem hebben gedwongen de handelingen te plegen, anders dreigde ze zichzelf en haar dochter te doden. Ook zou ze hem hebben gedwongen seksueel getinte sms’jes te sturen.

Angst
De verpleegkundige (45), die al 15 jaar in dienst was, zegt dat hij uit angst inging op haar eisen. Hij neemt het de GGZ kwalijk dat de organisatie zijn kant van het verhaal niet wilde horen. Voor de rechtbank in Assen eist hij ook ruim 20.000 euro achterstallig loon.

Aangifte
De patiënte en de GGZ hebben in september aangifte gedaan. De GGZ meldde bij de politie dat de man bij vier patiëntes over de schreef is gegaan.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Wat een lulverhaal van deze psychophaat!Zo iemand mag nooit meer in de ggz werken.Een beetje de schuld bij de slachtoffers neerleggen (want het waren er meer.)met zo’n ongeloofwaardig ziek prutverhaal komen en nog geld eisen ook!Schandalig!Aanpakken en opsluiten!Een beetje de rollen omdraaien.ALS de mevrouw dat al gezegd zou hebben,dan meld je dat aan het team of de psychiater,dat WEET IEDEREEN!!!Wat een smeerlap om de slachtoffers nog zo’n trap na te geven!DE zoveelste gewetenloze ggz medewerker.Psychiatrische clienten worden zo makkelijk slachtoffer van geweld in allerlei vormen,omdat ze vaak niet worden geloofd,en dat weten die psychopathen.Maar met dit kulverhaal zet hij zichzelf enorm voor schut,dat ziet een kleuter nog!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.