Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar gehoorschade jongeren

Gehoorschade bij jongeren door het luisteren naar harde muziek is een gezondheidsprobleem, maar het is onduidelijk hoeveel jongeren er last van hebben. Daarom gaan de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat onderzoeken samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Onderzoek naar gehoorschade jongeren

De resultaten moeten medio volgend jaar bekend zijn, zo heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid donderdag laten weten. Kamerleden van PvdA, CDA en ChristenUnie hadden vragen gesteld aan de staatssecretaris naar aanleiding van een recent onderzoek van de Nationale Hoorstichting. Daaruit bleek dat vrijwel alle stappers last hebben van hun gehoor na een bezoek aan de disco of muziekevenement.

Oordopjes
Van Rijn zegt de zorgen te delen over jongeren met gehoorschade. Er bestaan verschillende initiatieven om de schade te voorkomen, zoals voorlichtingcampagnes en oordopjes die uitgedeeld worden bij concerten. Hij gaat bekijken of de huidige aanpak werkt of dat er nadere acties nodig en gewenst zijn. ‘Ik zal de muzieksector hierbij betrekken’, schrijft Van Rijn in de beantwoording van de Kamervragen.

Bron: ANP/ ANP Photo Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.