Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NL Doet zoekt klussen én 75.000 vrijwilligers

Het Oranje Fonds start maandag 1 februari met een landelijke campagne voor NL Doet. Thema is: 'Wat doet u met uw bedrijf (sportclub of vereniging) op 19 of 20 maart?' Voor de grote vrijwilligersactie op die dagen worden vooral groepen opgeroepen om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
NL Doet zoekt klussen én 75.000 vrijwilligers

De campagne van Het Oranje Fonds richt zich speciaal op sportclubs, families, bedrijven, verenigingen en scholen om een dagje vrijwilligerswerk te doen. Voor organisaties die klussers zoeken, biedt dat een grotere kans om voldoende mensen te vinden. Volgens Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds hebben al verschillende bedrijven en gemeenten hun medewerking toegezegd. In totaal zijn er 75.000 mensen nodig om alle klussen te klaren.

Tuinhuisje
Op de website van NL Doet staan al meer dan 900 klussen vermeld. Zo vraagt Vluchtelingenwerk handen voor het opknappen van de tuin en het tuinhuisje bij minderjarige asielzoekers. Stichting Marokkaanse Jongeren Breda willen het buurtsportcentrum meer kleur geven en heeft schilders nodig. Dagelijks komen er op de site tientallen vrijwilligersklussen bij, maar het mogen er nog veel meer zijn, aldus het Oranje Fonds.

NL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds en wordt ondersteund door Movisie en vele lokale partijen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: NL Doet/Oranje Fonds

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.