Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe procedure suïcidemelding in de GGZ

Een ggz-instelling is niet meer verplicht elke suïcide of suïcidepoging met ernstig letsel op per casus aan de inspectie te melden. Dat blijkt uit een nieuwe procedure, die is ontwikkeld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Nieuwe procedure suïcidemelding in de GGZ

De nieuwe procedure zal met ingang van 1 mei 2011 in werking treden en gaat gelden voor alle ggz-instellingen die onder de Kwaliteitswet vallen. Deze procedure geeft meer informatie over in welke gevallen een ggz-instelling een suïcide(poging) moet melden bij de inspectie. De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de nieuwe procedure ontwikkeld voor melding van suïcides en suïcidepogingen met ernstig letsel.

Onderscheid
In grote lijnen betekent de nieuwe procedure dat een instelling niet meer verplicht is iedere suïcide of suïcidepoging met ernstig letsel per casus aan de inspectie te melden. De inspectie zal voortaan onderscheid maken tussen suïcide(pogingen) die moeten worden gemeld en algemene overzichtsinformatie die de ggz-instellingen op instellingsniveau periodiek aanleveren bij de inspectie.

Niet ggz-instellingen
De nieuwe werkwijze geldt alleen voor ggz-instellingen. Alle niet ggz-instellingen moeten alle suïcide(pogingen) als voorheen per casus blijven melden bij de inspectie.

Format
De inspectie heeft een format gemaakt waarin wordt beschreven welke informatie over de suïcide(poging) van de instelling wordt verwacht. Aan alle ggz-instellingen is een brief gestuurd om hen te informeren over deze veranderingen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn opTwitter

Bron: IGZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.