Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe plannen kabinet tegen ontslagen in de zorg

Het kabinet gaat zich inspannen om medewerkers in de zorg die hun baan dreigen kwijt te raken, aan het werk te houden. Voor de zomer zal het kabinet de Tweede Kamer over zijn plannen informeren.
Nieuwe plannen kabinet tegen ontslagen in de zorg
Foto: ANP

Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje van de Tweede Kamer. De extra inspanningen komen bovenop het banenplan dat het kabinet eerder al met de zorgsector overeen kwam. Daarvoor is 200 miljoen euro beschikbaar, waarvan de helft afkomstig is van het kabinet.

In 2015 zullen 55.000 werknemers in de zorg hun baan kwijt raken. Dat zegt brancheorganisatie ActiZ. Lees dit artikel>>

Ontslagen

Minister Asscher was door GroenLinks-leider Bram van Ojik naar het vragenuurtje gehaald naar aanleiding van berichten van werkgeversorganisatie ActiZ. De branchevereniging verwacht dat er in de zorg tot eind volgend jaar 55.000 mensen in de zorg hun baan kwijtraken. Het kabinet bestrijdt dat cijfer. Op basis van de laatste inzichten verwachten de bewindslieden dat 16.000 fulltime functies in de zorg tot 2016 zullen verdwijnen.

Zorg + Welzijn is veranderd! Heb je het al eens gelezen? Blader hier een van onze nieuwe nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een abonnement >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.