Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe impuls welzijnswerk via Zomerscholen

Deze zomer gaan de Zomerscholen weer van start. Op een prettige manier een nieuwe impuls aan het welzijnswerk geven staat hierbij centraal.
Nieuwe impuls welzijnswerk via Zomerscholen

De Zomerscholen zijn een gezamenlijk initiatief van Movisie, Oranje Fonds en Verdiwel. Komende zomer zijn er twee scholen georganiseerd, waar welzijnswerkers zich nog voor op kunnen geven. Een heeft als thema ‘Stad’, de andere gaat over ‘Jeugd en jongeren’.

Workshops en gastsprekers
Elke Zomerschool bestaat uit vijf aaneengesloten dagen, met overnachtingen in een conferentieoord. De deelnemers krijgen vaste begeleiders met gedegen kennis van werkvelden. Er zijn workshops en gastsprekers waarbij de praktijk altijd centraal staat. Actuele competenties als ondernemerschap, strategisch vernuft, ketensamenwerking en het stimuleren van actief burgerschap komen ook aan de orde.

Programma
Tijdens de Zomerschool met het thema ‘Stad’ staat wijkontwikkeling centraal. Hierbij wordt gegaan van de praktijk van buurt- en opbouwwerkers. Positionering van jeugd- en jongerenwerkers is de rode draad bij het thema ‘Jeugd en jongeren’, dat zich vooral richt op jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 21 jaar. Behoeften van jeugd- en jongerenwerkers en actuele thematiek zijn in kaart gebracht voor het ontwikkelen van het Zomerscholenprogramma.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.