Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuwe bestemming voor jeugdgevangenis

De locatie Rekken van de jeugdgevangenis Rentray gaat onderdak bieden aan licht verstandelijk gehandicapten. De inrichting hoeft niet dicht, maar krijgt een nieuwe bestemming. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) de Tweede Kamer donderdag laten weten.
Nieuwe bestemming voor jeugdgevangenis

De minister wilde drie jeugdgevangenissen voor een tijdje sluiten omdat de inrichtingen steeds meer met leegstand te maken krijgen. Maar de Kamer wil dat justitie eerst zoekt naar andere bestemmingen voor de jeugdgevangenissen.

AWBZ
In Rekken komen 48 plaatsen voor jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke handicap. Dit komt voor rekening van de volksverzekering AWBZ. Daarnaast komen er plaatsen voor verstandelijk gehandicapten die sterk gedragsgestoord zijn. Daarvoor gaat Rentray samenwerken met Trajectum, een instelling voor gehandicaptenzorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.