Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe app voor mensen met epilepsie

Met de ontwikkeling van MedApp is er een handige digitale module ontwikkeld voor mensen met epilepsie. Dat meldt het Epilepsiefonds op haar website.

In de gratis medicijnenapp MedApp kunnen mensen met epilepsie aanvallen bijhouden, medicijnen invoeren, een medicijnschema maken en bijhouden, medicijnwekkers instellen en een aanvalsoverzicht inzien en uitprinten. De epilepsiemodule vervangt Eppy, die niet meer werkt op nieuwere smartphones.

Medicatie

In ons land hebben ongeveer 120.000 mensen epilepsie. Zij kunnen op ieder moment van de dag onverwachts een epileptische aanval krijgen door een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Het van belang dat mensen met epilepsie goed bijhouden wanneer ze aanvallen hebben en welk type aanvallen het zijn. Op die manier kan passende medicatie voorgeschreven worden. Wanneer de medicijnen accuraat ingenomen worden, wordt de kans op nieuwe aanvallen verlaagd.

De zorgwereld wordt digitaler. Zo worden er steeds meer apps ontwikkeld voor zowel hulpverleners als clienten. Een voorbeeld is Oscar Senior, een app die eenzaamheid onder ouderen tegen moet gaan. Lees meer >>

MedApp

MedApp is verkrijgbaar in de App Store (iOS) en via Google Play (Android) en is direct al te gebruiken. In het najaar wordt de module uitgebreid met onder andere een functie om omstanders te instrueren en bij een aanval familieleden te alarmeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.