Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nederlands rechtssysteem te soft’

Het Nederlands rechtssysteem is niet streng genoeg, vindt een derde deel van de Nederlands-Marokkaanse jongeren. Zij vinden dat criminele leeftijdsgenoten harder moeten worden aangepakt. Dit blijkt uit een enquête van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag en Maroc.nl.
‘Nederlands rechtssysteem te soft’

Het onderzoek werd gehouden onder 800 Marokkaanse jongeren. Zij vinden dat de jonge criminelen op de eerste plaats door hun ouders moeten worden aangepakt. Bijna zestig procent van de ondervraagden is ‘boos en teleurgesteld’ over het feit dat veel leeftijdsgenoten in aanraking komen met politie.

Geboorteland
Ondanks dat de ondervraagden weinig vertrouwen hebben in de oplossingen van de regering, is de helft tevreden met de komst van gezinscoaches. Ook het aanstellen van straatcoaches vinden zij een goed idee. Bijna een vijfde van de ondervraagden vindt dat recidiverende jongeren terug gestuurd moeten worden naar het geboorteland. 

Geert Wilders
Volgens drie kwart van de geïnterviewden besteden de media teveel aandacht aan de Marokkaanse-Nederlandse jongeren. De wijze waarop dit gebeurt, vinden zij te negatief. Tenslotte vindt een derde deel dat de aanhang voor Geert Wilders en de Partij voor de Vrijheid (PVV) groeit door de groep criminele Marokkaanse jongeren.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/EénVandaag/Foto: ANP/Cor Mulder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.