Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Moslimvrouwen op pad voor de GGD

Elf moslimvrouwen gaan in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord als ambassadrice werken voor de GGD. Ze willen op die manier de psychische gezondheid bespreekbaar maken en een bijdrage leveren aan het doorbreken van het taboe daarop.
Moslimvrouwen op pad voor de GGD

Dat heeft de GGD dinsdag bekendgemaakt. De elf dames krijgen woensdag uit handen van de Rotterdamse wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid het certificaat GGZ-ambassadrice. De vrouwen doen hun werk vrijwillig. ‘Omdat zij weten wat er leeft in de wijk, kunnen zij een brug vormen tussen formele (zorg)instanties, welzijn en de (allochtone) inwoners van de wijk’, aldus de GGD.

Stimuleren
De ambassadrices gaan onder meer andere vrouwen uit hun gemeenschap voorlichten over stress. Ook proberen ze vrouwen te stimuleren en te motiveren om deel te nemen aan ‘Van Klacht naar Kracht’, een programma van de gemeente dat gericht is op meer bewegen waardoor ze hun gezondheid beter ervaren.

Gezonder
In vergelijking met de rest van Nederland voelen Rotterdammers zich vaker ongezond. Die achterstand wil de havenstad inlopen, omdat een gezonde Rotterdammer zich beter voelt, productiever is en beter presteert. ‘Dat is niet alleen goed voor die Rotterdammer, maar dat is ook goed voor de stad. Programma’s als ‘Lekker fit’, ‘Ieder kind een gezond gezin’ en ‘Van Klacht naar Kracht’ helpen Rotterdammers zich gezonder te voelen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: ANP/Evert Elzinga

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.