Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep wil Taskforce voor kinderopvang

De werkgevers in de kinderopvang, verenigd in brancheorganisatie MOgroep, willen dat het kabinet een Taskforce instelt voor de kinderopvang. Dat hebben zij donderdag bekend gemaakt.
MOgroep wil Taskforce voor kinderopvang

De deskundigen die van deze speciale commissie deel gaan uitmaken, moeten voor de lange termijn oplossingen bedenken voor verbetering van de kwaliteit van de opvang. Ook moeten ze adviseren over de toegankelijkheid van de kinderopvang voor kinderen uit allerlei inkomensgroepen.

Bezuinigen
Het kabinet wil bezuinigen op de subsidies voor kinderopvang, omdat veel meer ouders dan verwacht er gebruik van maken. Volgens de MOgroep is dat niet de bedoeling.

Gastouders
De informele oppas zoals opa’s en oma’s kan, naar de mening van de brancheorgansiatie, worden geschrapt. Maar bijvoorbeeld de opvang door gastouders moet wel voor subsidie in aanmerking komen, aldus de MOgroep. Gastouders dienen dan wel diploma’s te halen en zich goed aan de regels te houden.

Maatwerk
De commissie zou ook oplossingen moeten bedenken voor de praktische problemen die ouders vaak tegenkomen bij de organisatie van hun huishouden. Hun werktijden, bijvoorbeeld, sluiten vaak niet aan bij de openingstijden van het kinderdagverblijf. Op hun beurt kunnen kinderdagverblijven, volgens de MOgroep, meer maatwerk bieden aan hun klanten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.