Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministers in spé solliciteren bij Rutte

Edith Schippers, de vicefractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, is de beoogde nieuwe minister van Volksgezondheid. Maandag kwam zij op gesprek bij Rutte.
Ministers in spé solliciteren bij Rutte

Schippers is sinds 2003 Tweede Kamerlid voor de VVD. Voordat ze in 2006 vicefractievoorzitter werd, was ze woordvoerster op het gebied van Defensie, Volksgezondheid en Ontwikkelingssamenwerking. De staatssecretaris van VWS is nog niet bekend. Die wordt door het CDA ingevuld.

Sociale zaken
Rutte ontvangt maandag meerdere kandidaatbewindslieden voor het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Paul de Krom (VVD) komt in aanmerking voor de functie staatssecretaris van Sociale Zaken. Naast Schippers en Krom levert de VVD ook de ministers Henk Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

Immigratie
Voormalig burgemeester van Maastricht, Gerd Leers (CDA), is de beoogde minister voor Immigratie en Asiel. Ook de minister en staatssecretaris van Onderwijs moeten nog langskomen bij de nieuwe premier. Marja van Bijsterveldt (CDA) wil de eerste post in de wacht slepen, maar veel fractiegenoten zien haar ook graag als voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. VVD’er Halbe Zijlstra wordt staatssecretaris van Onderwijs.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.