Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie van OC&W bekostigt Master Social Work

De Master Social Work komt voor bekostiging in aanmerking, zegt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk. Door dit besluit kan de eerste lichting deelnemers dit najaar van start gaan.
Ministerie van OC&W bekostigt Master Social Work

Twee instellingen zullen de Master Social Work dit najaar aanbieden: de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool van Amsterdam. De laatste doet dit in samenwerking met Pro Education. Beide hebben nauw samengewerkt bij het ontwikkelen van de Master. De opleiding is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals in de sector zorg en welzijn die verdieping zoeken in professionaliteit en willen doorgroeien in de beroepspraktijk.

Verantwoordelijkheid
De minister stelt dat de opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte. Tegelijkertijd is de sector maatschappelijke dienstverlening een niet ruim bemiddelde sector, waardoor het moeilijk is te investeren in het opleiden van personeel. Daarom ziet de overheid het als haar verantwoordelijkheid om de opleiding te bekostigen.

Behoefte
In de schriftelijke toelichting op het besluit stelt de minister dat de opleiding prima past in de speerpunten van het coalitieakkoord, zoals: Aanval op de uitval, Kansen voor kinderen, Iedereen doet mee en Van probleemwijk naar prachtwijk. De steeds complexer wordende problematiek vraagt een meer integrale benadering.

Behoefte
‘Er is behoefte aan een senior professional die de uitvoeringspraktijk op een hoger niveau kan brengen en de kloof kan dichten tussen de standaardkwaliteit die een hbo-bachelor biedt en de universitair opgeleide die te ver afstaat van de beroepspraktijk’, aldus minister Plasterk.

NVAO
Het oordeel van de minister sluit aan bij het positieve oordeel dat de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) vorig jaar over de opleiding uitsprak. Zij constateerde dat er een groeiende behoefte is aan vakmensen op het gebied van Social Work die op de werkvloer het uitvoerende werk kunnen verrichten en tegelijk voldoende capaciteiten bezitten om vernieuwend bezig te zijn, initiatieven te nemen en de kar te trekken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.