Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder klachten over verpleegkundigen

Bij de Regionale Tuchtcolleges zijn de afgelopen jaren flink minder klachten tegen verpleegkundigen binnengekomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg 2009.
Minder klachten over verpleegkundigen

De Regionale Tuchtcolleges ontvingen in 2009 1496 klachten en handelden 1309 klachten af. Over verpleegkundigen hebben colleges de 112 klachten ontvangen. Hiervan hebben de tuchtcolleges dertien klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld. In 2007 handelden de tuchtcolleges nog 86 af. Tegen verpleegkundig specialisten zijn geen klachten binnen gekomen.

Wet BIG
De Wet op de beroepen individuele gezondheidszorg (Wet BIG), waarin het tuchtrecht is geregeld, heeft als doel de kwaliteit van de beroepsbeoefening te bevorderen en te bewaken. De tuchtrechtspraak wordt uitgeoefend door de Regionale Tuchtcolleges en in beroep door het Centraal Tuchtcollege. Er zijn vijf Regionale Tuchtcolleges, die gevestigd zijn in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Patiënten kunnen een klacht indienen tegen elke BIG-geregistreerde, waaronder verpleegkundigen.

Lees hier het Jaarverslag Tuchtcollege 2009

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.