Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder jeugdbendes in Rotterdam

Het aantal jeugdbendes in Rotterdam is het afgelopen jaar gedaald van 28 naar 18. Dat schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag in een brief aan de gemeenteraad.
Voornsevliet in de wijk Oud-Charlois
Voornsevliet in de wijk Oud-Charlois

De gemeente Rotterdam maakt onderscheid in drie soorten jeugdbendes, te weten criminele groepen, waarvan het aantal daalde van twee naar nul, overlastgevende groepen (van 15 naar 12) en hinderlijke groepen (van 11 naar 6).

Nieuwe groepen

‘De daling laat onverlet dat we continu moeten inspelen op de dynamiek van de vorming van nieuwe jeugdgroepen’, schrijft de burgemeester. Ondanks de inzet van politie, justitie en gemeente verandert er in sommige deelgemeenten niet veel, zoals in Overschie, Kralingen-Crooswijk en Pernis.

Verdubbeld

‘In deelgemeenten, zoals in Delfshaven, Feijenoord en Charlois, zijn goede resultaten geboekt. Het aantal jeugdgroepen is daar flink afgenomen. In IJsselmonde is het aantal jeugdgroepen daarentegen verdubbeld naar vier in 2012’, schrijft Aboutaleb aan de raad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.