Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoen euro voor jeugdpsychiatrie

Het Fonds NutsOhra schenkt vanwege zijn tiende verjaardag een miljoen euro aan instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Het geld wordt verdeeld over dertig instellingen die het moeten besteden aan feestelijke activiteiten voor de kinderen en jongeren. Het fonds heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
Miljoen euro voor jeugdpsychiatrie

De jeugd-ggz-instellingen mogen zelf bepalen welke invulling ze geven aan de feestelijke activiteiten. De meeste instellingen hebben ervoor gekozen om een feest- of een themaweek te organiseren, bijvoorbeeld met een dagje naar een pretpark.

Dankbaar
Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland nam de cheque aan van Paul de Bot, voorzitter van het fonds. Barth gaf aan heel dankbaar te zijn. ‘De kinderen, hun familieleden en medewerkers van deze instellingen verdienen het om een keer in het zonnetje te worden gezet.’

Het fonds is voortgekomen uit de verzekeringsbedrijven Nuts en Ohra en geeft financiële ondersteuning aan projecten in de gezondheidszorg.


Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hieraanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.