Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meridiaan is beste zorgafdeling van Nederland

De Meridiaan uit Westervoort (Gelderland) is de beste zorgafdeling van Nederland. Dat heeft het pensioenfonds PGGM dinsdag bekend gemaakt. ‘De Meridiaan is een voorbeeld hoe ouderenzorg in Nederland zou moeten zijn’, aldus de jury.
Meridiaan is beste zorgafdeling van Nederland

De afdeling kleinschalig wonen voor dementerende ouderen van Verpleeghuis Zevenaar is onderdeel van de samenleving, stelt de juryvoorzitter Martin van Rijn. ‘De zorgverleners bieden belevingsgerichte zorg, de wensen van de client staan centraal en de familie wordt nauw betrokken.’ Van Rijn reikte samen met staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) insignes uit aan de zorgverleners.

Genomineerd
Drie afdelingen waren genomineerd voor de prijs. Havenzicht uit Rotterdam, opvang voor dak- en thuislozen van Stichting Centrum voor Dienstverlening eindigde op de tweede plaats. De derde plaats komt voor rekening van De Oever uit Alphen aan den Rijn, zorgafdeling voor ouderen met lichamelijke klachten (Verpleeghuis Oudshoorn). Hospice Voorburg kreeg een eervolle vermelding.

Bedankjes
De bekendmaking van de Beste Zorgafdeling 2009 is de afsluiting van de actie ‘Hart voor de Zorg’. Het pensioenfonds vraagt met e actie aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Via een website bedankten ruim 5000 mensen hun zorgverlener. PGGM bezorgde alle ingezonden bedankjes tijdens de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: PGGM/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.