Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer geld voor maatschappelijke stages

In het aankomend schooljaar investeert staatssecretaris Van Bijsterveldt 15 miljoen euro extra in maatschappelijke stages. Het geld voor maatschappelijke stages wordt beter verdeeld onder de scholen.
Meer geld voor maatschappelijke stages

Staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs heeft de regeling voor bekostiging van maatschappelijke stages aangepast. Vanaf volgend jaar vindt de financiering plaats op basis van het aantal leerlingen per school. Daarmee komt de staatssecretaris tegemoet aan de wens van de scholen en de Tweede Kamer.

Euro
Met deze regeling kan elke school die een maatschappelijke stage doet, vanaf komend jaar 28 euro per leerling ontvangen. Omgerekend houdt dat in dat de school 136 euro per maatschappelijke stageleerling vergoed krijgt. Het totaalbedrag zal in het schooljaar 2011-2012, wanneer de maatschappelijke stage voor elke leerling in het middelbaar onderwijs verplicht is, oplopen tot maximaal 100 miljoen euro.

Administratieve lasten
Van Bijsterveldt wil de administratieve lasten voor scholen verminderen. Scholen die al maatschappelijke stages aanbieden, hoeven voor komend jaar niet opnieuw een schriftelijke aanvraag voor tegemoetkoming in te dienen. De aanvraag is verwerkt in de digitale verantwoording van de school.

Pilotgebieden
Komend schooljaar test het ministerie op grote schaal maatschappelijke stages in pilotgebieden. Zo wil het samen met scholen, vrijwilligerscentrales, gemeenten en stageaanbieders ervaring opdoen om een goede invoering per 2011 mogelijk te maken. Staatssecretaris Van Bijsterveldt wil graag dat meer scholen deelnemen aan deze pilots ‘om meer input te verzamelen en knelpunten op te kunnen lossen’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.