Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer geld voor hulp aan tienermoeders

Siriz krijgt meer geld voor de hulp aan tienermoeders. Siriz stond voorheen bekend als de vereniging tot bescherming van het ongeboren kind (VBOK). Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de organisatie structureel meer geld krijgt, zo bleek woensdag in de Tweede Kamer waar de begroting van het ministerie van Volksgezondheid werd behandeld.
Meer geld voor hulp aan tienermoeders
Foto: ANP Photo

Op verzoek van SGP en ChristenUnie wordt het jaarlijkse budget voor steun aan tienermoeders door Siriz verhoogd tot 1,5 miljoen euro. SGP-voorman Kees van der Staaij is blij met de bijval van VVD en PvdA. ‘Wij zetten graag in op betere voorlichting aan onbedoeld zwangeren en aan hulp voor tienermoeders. Deze kwetsbare doelgroep verdient het om goede opvang en begeleiding te krijgen.’

‘Siriz is geen anti-abortus organisatie’ Lees hier het interview met Siriz-directeur Jan van Veelen >>

Abortus

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekijkt nog of een ander verzoek uit de Kamer om het Fiom, dat laagdrempelige hulp geeft bij onder meer (on)bedoelde zwangerschap en abortus-nazorg, ook extra geld kan krijgen. Gelijke monniken,gelijke kappen, vinden Linda Voortman (GroenLinks) en Renske Leijten (SP), behalve dan dat Siriz uit christelijke invalshoek werkt en het Fiom niet.

Subsidie

Van Rijn beraadt zich nog op dat verzoek, omdat vorig jaar juist is besloten de instelling te korten. Volgens Leijten is destijds geprobeerd de subsidie te behouden maar lukte dat niet omdat gemeenten daar over zouden moeten beslissen. ‘Als er dan nu wel geld is voor een andere vergelijkbare stichting schuurt dat.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.