Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Meer geld alleenverdiener met gehandicapt kind

Gezinnen die moeten rondkomen van één inkomen omdat zij de zorg voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen op zich hebben genomen, krijgen vanaf 1 januari een hogere financiële ondersteuning.
Meer geld alleenverdiener met gehandicapt kind

Het gaat jaarlijks om een bedrag van 1460 euro. Dat staat in een brief die minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ruim 11.000 huishoudens met alleenverdieners krijgen vanaf 1 januari meer geld. In totaal is met de tegemoetkoming een bedrag van 17 miljoen euro gemoeid. Dat heeft de minister laten weten.

Arbeidsparticipatie

Ouders die het zelf verzorgen van hun chronisch zieke of gehandicapte kind belangrijker vinden dan de arbeidsparticipatie van beide partners, moeten hierbij volgens het kabinet geen belemmering ondervinden, zei hij. De partner met het laagste inkomen mag per jaar niet meer dan 4619 euro verdienen. Boven dit bedrag is er sprake van dubbele inkomens.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Olaf Kraak

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ik zou niet zeggen dat ouders het verzorgen van hun chronisch zieke kind belangrijker vinden dan arbeidsparticipatie.
  Ik weet het zeker: Je hebt geen andere keuze, het overkomt je en dan heb je niets te kiezen.
  Ik heb al 25 jaar voor ons chronisch ziek kind gezorgd, met veel extra ziektekosten.
  Ik hoop dat dit beloofde geld komt daar waar het hoort te komen, niet als het net zo gaat als met de compensatie van € 50,00 of dat er weer aparte regels zijn uitgevonden zodat je er weer niet voor in aanmerking komt.
  Of met de WTCG.
  Met grote letters beloven maar na komen, Ho, maar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.