Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Meer aandacht voor familie Ggz-patiënt’

Er moet meer aandacht komen voor de kinderen en familie van patiënten in de geestelijke gezondheidszorg (Ggz). Dat vindt Lea Bouwmeester (PvdA). Ze wil voor het zomerreces een initiatiefnota indienen, waarin ze zal pleiten voor een screening van familieleden van een patiënt.
'Meer aandacht voor familie Ggz-patiënt'

‘Als een van de ouders in de verslavingszorg of de Ggz belandt, moet er ook gekeken worden of het kind hulp nodig heeft. Dat hoeft geen enorme actie te zijn, maar gewoon een klein steuntje in de rug’, aldus Bouwmeester. ‘Nu zijn kinderen nog afhankelijk van de goodwill van een instelling om opgevangen te worden.’

Familieleden
Volgens Bouwmeester moeten ook andere familieleden meer aandacht krijgen, omdat die er soms zelf aan onderdoor gaan. ‘Uit onderzoek blijkt dat ook zij regelmatig in de Ggz belanden. Dat ligt niet aan onwil onder het personeel, maar aan het feit dat het probleem niet heel bekend is en er gewoon te weinig geld en tijd is om in te grijpen’, aldus Bouwmeester.

Probleem
‘Er hoeft niet meer geld bij om dit probleem op te lossen, het moet anders ingezet worden. Mensen kunnen, als dit plan wordt ingevoerd, sneller uit de instelling naar huis’, zei de politica. In het tv-programma De Vijfde Dag licht ze haar nota donderdag verder toe.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Ben het met bovenstaande helemaal eens.
    en dan meer aandacht voor ouders met chronisch zieke kinderen.
    Die vanwege hun ziekte niet buitenshuis kunnen werken en wat wel verwacht word.
    En dan voor de extra ziektekosten die het met zich meebrengt. Die kun je niet meer declareren bij de belasting. dus je bruto loon blijft bij alles je bruto loon, terwijl je door de ziektekosten veel minder bruto loon hebt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.