Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marokkaanse verpleegafdeling levert 200 sollicitanten op

Een personeelsadvertentie voor de Marokkaanse afdeling van het Utrechtse verpleeghuis Rosendael leverde deze week 200 reacties op. 'Het liep storm,' zegt Harm Bosma van zorgaanbieder Aveant.
Marokkaanse verpleegafdeling levert 200 sollicitanten op

Aveant opent in verpleeghuis Rosendael een afdeling voor twaalf Marokkaanse ouderen die ernstig ziek zijn. De zorgaanbieder regelt de ontvangst van Marokkaanse televisiezenders, de halal-maaltijden en past de activiteiten aan de doelgroep aan. De gehele zorgunit zal de sfeer van Marokko ademen. De cliënt en zijn familie richten de kamer zelf in, met eigen meubilair.

Familie-opvang
Lahbib El Arqoubi is zorgconsulent van Aveant en nauw betrokken bij het project. Hij vertelt dat de twaalf beschikbare plaatsen snel waren vergeven.’De vraag naar woon- en zorgvoorzieningen voor allochtone ouderen lijkt er misschien in eerste instantie niet te zijn, omdat het in de moslimcultuur gebruikelijk is dat ouderen door familie worden opgevangen. Nu bekend is dat er een woongemeenschap voor Marokkaanse ouderen komt, zijn de reacties zeer positief en is de vraag erg groot. Wat mij betreft mogen er snel nieuwe projecten worden opgestart.’

Meer informatie: Marokkaanse Zorgunit

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Avean/AD/Foto Avean

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.