Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marokkaanse vaders geven opvoedcursus

Een aantal Marokkaanse vaders in het stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam-West gaat andere ouders opvoedcursussen geven. Dat maakte een woordvoerster van het stadsdeel vandaag bekend. Stadsdeel Bos en Lommer helpt de mannen daarbij.
Marokkaanse vaders geven opvoedcursus

Door Esther van Andel – De vaders zochten contact met de lokale overheid na de recente ongeregeldheden in Amsterdam-West. Jonge vandalen staken in Amsterdam-Slotervaart avond na avond auto’s in brand, nadat een politieagente de 22-jarige Marokkaanse Bilal B. had doodgeschoten. Hij had haar en een collega even daarvoor neergestoken. Politici riepen ouders vervolgens op hun kinderen beter op te voeden. De vaders willen nu laten zien dat ze hun kroost wel aankunnen. Enthousiasme Het stadsdeel juicht het initiatief van de Marokkaanse vaders toe. Zeker tachtig vaders in Bos en Lommer hebben zich al uitgesproken meer te willen doen aan de opvoeding van hun kinderen. Vorige week vrijdag overlegden zeven vaders met portefeuillehouder Jeugdbeleid Ayhan Yalin. Ze zullen samenwerken met het stadsdeel, de politie en jongerenorganisaties. Aangesproken De vaders voelen zich aangesproken door de publieke opinie. Karin Nab, woordvoerder van Ayhan Yalin, zegt: ‘Gezegd wordt dat Marokkaanse vaders hun kinderen niet kunnen opvoeden. Met dit project willen ze bewijzen dat ze dat wel kunnen. Ze geven de cursus uitsluitend aan andere Marokkaanse ouders. Zij zitten allemaal in hetzelfde schuitje: ze schamen zich voor de misdragingen van hun kind of omdat er gedacht wordt dat ze hun kind niet goed kunnen opvoeden.’ Ook willen de vaders toestanden zoals in Slotervaart voorkomen. Themabijeenkomsten Over twee weken hebben de vaders een vervolgafspraak met de portefeuillehouder. Dan wordt hun rol bij de overlastgroep in Bos en Lommer besproken, schrijft het stadsdeel op haar website. Wanneer de vaders starten met de opvoedcursussen is nog onbekend. Nab: ‘Eerst moet een kerngroep van zes mannen worden gevormd. Zij maken afspraken met betrokkenen. Daarnaast willen vaders ook thema-bijeenkomsten organiseren, bijvoorbeeld over maatschappelijke stages. De kerngroep stelt hiervoor een lijst met onderwerpen op.’ (Bron: ANP en stadsdeel Bos en Lommer) Lees ook:

Saïd Bensellam: ‘Reactie Marcouch op overlastjongeren werkt averechts’

(Zorg + Welzijn Website, 25 oktober 2007),

Rita Verdonk: ‘Beboet ouders die hulpverlening weigeren’

(Zorg + Welzijn Website, 8 november 2007) en

‘Straatcoaches zijn wapen tegen overlast Amsterdamse jongeren’

(Zorg + Welzijn Website, 11 oktober 2007)

Lees ook de

gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief

. Daarvoor kunt u zich

hier aanmelden

.

Door hier te klikken leest u de laatste editie.

Wilt u reageren? Klik dan hier

zorgenwelzijn@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.