Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marleen Barth: ‘Klink huilt krokodillentranen’

Door het beleid van Minister Ab Klink van Volksgezondheid is de bureaucratie in bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg de afgelopen jaren toegenomen. Dat heeft voorzitter Marleen Barth van koepelorganisatie GGZ Nederland woensdag gezegd in reactie op uitlatingen van Klink. Volgens haar huilt de minister krokodillentranen als hij zegt dat hij geschrokken is van het aantal werknemers in de gezondheidszorg dat een baan buiten de zorg zou willen hebben.
Marleen Barth: 'Klink huilt krokodillentranen'

Volgens haar is Klink zelf medeverantwoordelijk voor alle regeltjes en administratieve druk. ‘Tijdens zijn ambtsperiode is de bureaucratie behoorlijk gegroeid.’ Zorgverzekeraar Menzis presenteerde dinsdag een enquête, waaruit bleek dat de helft van de zorgmedewerkers wel eens gedacht heeft aan een andere baan. Als bronnen van onvrede noemden de ondervraagden onder meer administratieve rompslomp en hoge werkdruk.

Interventie
Volgens Barth heeft haar organisatie samen met zorgverzekeraars de afgelopen maanden een plan ontwikkeld om de bureaucratie in de GGZ te verminderen. ‘Op het allerlaatste moment heeft de minister er eigenhandig een streep door gezet. Volgens mij was dat een persoonlijke interventie. Hij moet nu niet jammeren over de gevolgen van bureaucratie.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.