Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DILEMMA Wat zou jij doen?

Buurtgezinnen is een mooi initiatief: gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen worden afspraken gemaakt over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Maar stel, jij bent zorg-of welzijnswerker in de buurt en je hoort dat een kind die uit jouw ervaring volstrekt onhandelbaar is aan zo'n gezin wordt gekoppeld. Wat zou jij doen? Ga je dan een waarschuwende actie ondernemen en wie benader je? Of voelt dat als klikken of gaat het jou niet aan?
Hulp bij ethische dilemma’s
Foto: AdobbeStock
Premium

Sakia

‘In de praktijk zal de coördinator van Buurtgezinnen contact hebben of zoeken met hulpverleners rond het gezin. Van “actie ondernemen” of “klikken” is dus geen sprake. Dat heb ik in ieder geval gemerkt binnen het wijkteam. Wel vind ik dat Buurtgezinnen soms wat wordt overschat, en dat de organisatie te veel wil oppakken. Sommige zaken, dat kan gaan om onhandelbare kinderen, moet je aan professionele specialisten laten.’

Yvonne

‘Leuk idee maar ik denk
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.