MOVISIE Sturen op maatschappelijk resultaat

Het verminderen van eenzaamheid, het tegengaan van overbelaste mantelzorgers en het bevorderen van sociale acceptatie. Het kunnen stuk voor stuk doelen van gemeenten en maatschappelijke organisaties zijn. Maar hoe weet je of die doelen ook bereikt worden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Karin Sok, senior adviseur participatie en actief burgerschap bij Movisie : ‘Als je puur naar outputcijfers kijkt, maar niet weet wat het effect van die cijfers is, weet je eigenlijk nog niets. Die verbinding met de doelen moet meer gelegd worden.’ Bij het sturen op ondersteuning en zorg in het sociaal domein laten sommige gemeenten zich nog te veel leiden door de cijfers over output (bijvoorbeeld aantallen bijeenkomsten, aantallen deelnemers). Maar deze cijfers zeggen op zichzelf weinig over of het daadwerkelijk beter met inwoners gaat. Als deze gemeenten de draai kunnen maken naar outcome, het maatschappelijk resultaat van de activiteiten,

0
66

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.