Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Limburgse politie wijst zorginstelling op mensenhandel

De Limburgse politie gaat zorginstellingen wijzen op de praktijk van mensenhandelaren, die verstandelijk gehandicapte meisjes ronselen. Bij de politie zijn gevallen bekend waarbij deze meisjes werden ingezet als prostituee. De vrouwen hebben nauwelijks het besef dat ze worden misbruikt.
Limburgse politie wijst zorginstelling op mensenhandel

Onlangs arresteerde de politie een vrouw en twee mannen uit Noord-Limburg wegens uitbuiting van een gehandicapt meisje, dat werd aangezet tot prostitutie. Het drietal zit vast, zei de Limburgse officier van justitie Karin Janssen zaterdag.

Ronselen

De politie gaat begeleiders van verstandelijk gehandicapte vrouwen en meisjes bijpraten over hoe mensenhandelaren hun cliënten proberen te ronselen en op welke signalen ze daarbij moeten letten. Vermoed wordt dat ook in legale bordelen sprake is van mensenhandel en dwang. Limburg is een van de provincies met de hoogste dichtheid van seks- en massageclubs.

Ruil
Maar het gebeurt ook op andere plaatsen in Nederland, aldus Janssen. De meisjes krijgen bijvoorbeeld een lipstick of een pakje sigaretten in ruil voor diensten als prostituee. ‘De vrouwen hebben nauwelijks het besef dat ze worden misbruikt. Er wordt een foto van hen gemaakt, een advertentie met een 06-nummer in elkaar geflanst, en als een klant belt wordt het meisje naar hem toe gebracht. De uitbuiters vangen cash geld, het meisje is blij met de lipstick.’

Geen aangifte
De vrouwen willen meestal geen aangifte doen. ‘Ze denken nieuwe vrienden te hebben en vinden dat leuk’, aldus Janssen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.