Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leven naast de sloophamer

Wie zijn de mensen die tegen wil en dank in hun huis blijven wonen, terwijl de sloophamer om hen heen al door de muren dendert? De documentaire 'De zee lacht me toe' portretteert de bewoners van een volkswijk in Delfzijl, waar al jaren sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Aan de hand van kleine en grote levensverhalen wordt een beeld geschetst van de eens dichtbevolkte wijk die langzaam maar zeker verdwijnt.
Leven naast de sloophamer

Het Groningse Delfzijl is in hoog tempo aan het leeglopen. Vooral jongeren trekken naar het westen op zoek naar werk. Uit nieuwe cijfers blijkt dat in 2030 maar liefst 60% van de bevolking ouder is dan 50 jaar. De afgelopen jaren gingen al 5500 woningen tegen de vlakte.

Met behulp van persoonlijke foto’s en archiefbeelden vertelt De zee lacht me toe de bijzondere verhalen van de laatste bewoners. Te midden van stof en onttakelde woningen met dichtgespijkerde ramen vertellen gewone mensen hun verhalen, terwijl ze doorgaan met het leven van alledag.

De zee lacht me toe is geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: NCRV Dokument

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.