Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kritiek op nazorg aan gevangenen

De nazorg aan gevangenen die vrijkomen, is niet goed genoeg geregeld. Het lukt maatschappelijk werkers in gevangenissen nog onvoldoende om de terugkeer van een gedetineerde volledig voor te bereiden en goede afspraken te maken met de gemeente waar hij gaat wonen.
Kritiek op nazorg aan gevangenen

Dat blijkt uit een rapport dat de Inspectie voor de Sanctietoepassing woensdag heeft gepubliceerd. De Inspectie heeft onderzoek gedaan naar de werkzaamheden van de medewerkers maatschappelijke dienstverlening in de penitentiaire inrichtingen en de overdracht tussen die inrichtingen en gemeenten. Een goede overdracht is belangrijk om het risico op recidive te verminderen. De inspectiedienst wil dat gevangenissen de nazorg beter organiseren.

Moeite
Het gevangenispersoneel dat gedetineerden helpt bij hun terugkeer naar de samenleving heeft nu bijvoorbeeld moeite om woonruimte voor hen te vinden.Ook lopen ze tegen problemen aan bij het opstellen van een plan om schulden van gevangenen te saneren.

Lees hier het inspectierapport ‘Aansluiting nazorg in het gevangeniswezen’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.