Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink pakt personeelstekort in kraamzorg aan met 20 miljoen

Door verkorte opleidingen kan het tekort aan kraamverzorgenden voor zomer in 2009 met 60% zijn teruggedrongen. Minister Klink stelt hiervoor eenmalig bijna 20 miljoen euro beschikbaar.
Klink pakt personeelstekort in kraamzorg aan met 20 miljoen

Het geld is bestemd voor het omscholen van mensen met een achtergrond in de verpleging of verzorging tot kraamverzorgende en het opzetten van een verkorte opleiding. Klink put hiervoor ui het budget dat hij eind 2008 overhoudt door het gebrek aan kraamzorgcapaciteit, schrijft hij in een brief aan de Kamer.

Oplossingen
De minister volgt met deze beslissing een voorstel uit het plan van aanpak dat kraamzorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben opgesteld. Hierin presenteren ze oplossingen voor zowel de tekorten in de kraamzorg op de korte termijn als duurzame oplossingen voor de toekomst.

Nijpende situatie
‘Gelet op de nijpende situatie op de korte termijn (dat wil zeggen voor de zomer van 2009) heb ik mijn beoordeling juist op deze periode gericht’, licht Klink toe. Eerder dit jaar had de Tweede Kamer al zijn zorgen geuit over het capaciteitstekort in de kraamzorg. (VWS)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.