Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kliniek jeugd-tbs Bascule gaat dicht

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) blijft erbij dat de kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie van instelling voor geestelijke gezondheidszorg de Bascule in Sassenheim dicht kan. Er zijn te weinig aanmeldingen om de kliniek open te houden.
Kliniek jeugd-tbs Bascule gaat dicht

Teeven reageerde dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van SP-Kamerlid Nine Kooiman. Zij citeerde uit een brief van jeugdpsychiaters die ervoor pleiten de kliniek open te houden. Jongeren die een tbs-behandeling moeten krijgen, zouden in een kliniek veel beter af zijn dan in een jeugdgevangenis. Na behandeling in een kliniek gaan ze veel minder vaak weer in de fout dan jonge tbs’ers die in een jeugdgevangenis hebben gezeten.


Leegstand

Volgens de Bascule stuurt Teeven de tbs’ers liever naar jeugdgevangenissen omdat hij daar kampt met leegstand. Ook zou hij adviezen om jongeren naar een kliniek te sturen in plaats van naar een gevangenis in de wind slaan.

Verbetering

Maar volgens Teeven is daar geen sprake van. De behandeling in jeugdgevangenissen is de laatste jaren sterk verbeterd. Jongeren met tbs kunnen na sluiting van de kliniek van de Bascule altijd nog in twee andere klinieken terecht.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.