Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleine kloof tussen Nederlandse kinderen

Kinderen in Nederland hebben het wat betreft gezondheid, materieel welzijn en onderwijs bijna allemaal even goed. Uit een vrijdag openbaar gemaakt rapport van Unicef blijkt dat ons land deel uitmaakt van een kleine groep landen waar de ongelijkheid tussen kinderen het kleinst is.
Kleine kloof tussen Nederlandse kinderen

Griekenland, Italië en de Verenigde Staten hebben de grootste kloof. Kinderen in Denemarken, Finland en Zwitserland hebben het allemaal bijna even goed. Het rapport geeft aan, zo meldt Unicef Nederland, dat gerichte maatregelen van de overheid ervoor kunnen zorgen dat kinderen niet te veel achterop raken.

Inkomensverdeling
Overheidsmaatregelen kunnen het aantal kinderen in armoede met soms wel meer dan 40 procent verminderen. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat overheden moeten werken aan een evenwichtiger verdeling van het inkomen.

Ongelijkheid
Het zogenoemde ‘Report Card 09 – The children left behind’ meet de ongelijkheid in het welzijn van kinderen in ’s werelds rijkste landen (OESO-landen) wat betreft gezondheid, materieel welzijn en onderwijs.

Meest gezond
Als het gaat om gezondheid voert Nederland de lijst aan; Hongarije staat onderaan. Wat betreft materieel welzijn staat Nederland op de derde plaats; Slowakije staat onderaan. Bij onderwijs neemt ons land de achtste plaats in; België staat onderaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.