Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer eist betere gegevens gesloten jeugdzorg

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist betere informatie van demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) over jongeren in de gesloten jeugdzorg. De Kamer reageerde woensdag geschrokken op de constatering van de Algemene Rekenkamer van vorige week, dat betrouwbare cijfers over deze zorg ontbreken en dat probleemkinderen onnodig (lang) in gesloten instellingen terechtkomen.
Kamer eist betere gegevens gesloten jeugdzorg

Rouvoet stelde dat er sprake is van een ‘mogelijk effect’ van de wachtlijsten in de jeugdzorg, dat kinderen in een crisissituatie tijdelijk op de verkeerde plek terechtkomen. Verder zei de ChristenUnie-bewindsman al te werken aan betere informatie over de jeugdzorg. Maar dat lukt volgens hem niet voor 2011, omdat niet zomaar van de gesloten instellingen allerlei gegevens gevraagd kunnen worden.

Inspanning

De ongeveer twee jaar oude instellingen zijn volgens Rouvoet nog betrekkelijk nieuw en druk met het verbeteren van de kwaliteit. Het verzoek om informatie van de Kamer zou behoorlijk wat inspanning van de organisaties en aanpassingen vergen. Ook is het volgens de minister lastig maatregelen treffen met de huidige demissionaire status van het kabinet. Daarbij wees hij erop dat de Kamer aanpassingen in de Jeugdzorg controversieel heeft verklaard.

De Kamer bekijkt nog of er opnieuw een debat komt met de minister over de gesloten jeugdzorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.