Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet krijgt weer minister van integratie

Het minderheidskabinet van VVD en CDA krijgt waarschijnlijk weer een minister voor integratie en immigratie. Het moet een minister zonder portefeuille worden, die valt onder het nieuwe ministerie van Veiligheid.
Kabinet krijgt weer minister van integratie

Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen. De nieuwe minister voor immigratie wordt waarschijnlijk een VVD’er. De naam van oud-minister van Defensie Henk Kamp gaat rond voor deze post. Als de immigratieminister inderdaad een VVD’er wordt, ligt het voor de hand dat de minister van Veiligheid een CDA’er wordt, mogelijk Piet Hein Donner, eerder minister van Justitie en nu minister van Sociale Zaken.

Volksgezondheid
De minister voor integratie en immigratie is pas kortgeleden opgekomen in de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA. Voor Volksgezondheid wordt de naam van Ruttes secondant Edith Schippers telkens genoemd. Zij zou ook naar Onderwijs kunnen.

IJzeren Rita

De VVD leverde tussen 2003 en 2006 met Rita Verdonk een minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Zij was een echte stemmentrekker voor de liberalen. Maar ‘IJzeren Rita’ verdween na een machtsstrijd met de huidige VVD-leider Mark Rutte uit de VVD en uiteindelijk uit de Tweede Kamer.

Wijken

Het huidige, inmiddels demissionaire kabinet, bracht asielzaken onder bij Justitie. Integratie kwam voor rekening van de minister voor Wonen, Wijken en Integratie, die huist op het ministerie van VROM.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.