Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet investeert in arbeidsmarkt zorg

Het kabinet trekt deze kabinetsperiode bijna 40 miljoen euro uit om zorginstellingen te helpen bij het vinden van voldoende, goed opgeleid personeel en voor het terugdringen van agressie in de zorg.
Kabinet investeert in arbeidsmarkt zorg

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) schrijven dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer over de arbeidsmarkt in de zorg. De twee verwachten dat de zorgsector een groot beroep zal blijven doen op de arbeidsmarkt en ze willen de zorginstellingen daarbij helpen.

Werving
Ruim 30 miljoen is via Regioplus, de landelijke koepel van regionale werkgevers, bedoeld om in de regio onder meer de werving en opleiding van personeel en de uitwisseling van goede initiatieven te ondersteunen.

Aangifte
Verder is er geld voor de hardere aanpak van agressie tegen zorgpersoneel. De bereidheid om aangifte te doen of incidenten te melden, moet volgens de bewindslieden omhoog. Er komt een landelijk loket waar kennis wordt verzameld en gedeeld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.