Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos Brink Prijs voor COC-vrijwilligers

De vrijwilligers van het COC hebben zondag de Jos Brink Prijs voor homo-emancipatie gekregen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 10.000 euro. Achmed Marcouch kreeg de eerste officiële Aanmoedigingsprijs voor homo-emancipatie. Minister Marja van Bijsterveldt (OCW) reikte de prijzen zondag in Den Haag uit.
Jos Brink Prijs voor COC-vrijwilligers

De Jos Brink Prijs wordt eens in de twee jaar uitgekeerd. Hij is bestemd voor groepen of instellingen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT).

Indruk

De jury is vooral enthousiast over de tomeloze inzet van de COC-vrijwilligers in de afgelopen tientallen jaren. ‘Hun werk heeft in hoge mate bijgedragen aan de verbetering van de sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland.’ Over Marcouch zegt de jury dat ze onder de indruk is van de moed en durf waarmee Marcouch de homo-emanciaptie bespreekbaar maakt, zowel op lokaal als landelijk niveau.

Pensioen

COC-voorzitter Vera Bergkamp is blij met de prijs. ‘Dat Nederland één van de meest homovriendelijke landen ter wereld is, is mede te danken aan al die duizenden mensen die zich de afgelopen 65 jaar voor het COC hebben ingezet. Hoewel het COC dit jaar 65 jaar bestaat, gaan we nog niet met pensioen,’ zei Bergkamp in haar dankwoord. Voor de Jos Brink Prijs waren ook De Vereniging Orpheus en Boris Dittrich genomineerd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.