Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongerenwerk Amsterdam in actie tegen bezuiniging

De gemeente Amsterdam heeft voor 2011 en daarna fikse bezuinigingen aangekondigd op het jongerenwerk. Op termijn wordt de subsidie aan Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam (SJA) geheel afgebouwd. SJA gaat 10 november actie voeren bij het gemeentehuis.
Jongerenwerk Amsterdam in actie tegen bezuiniging

Volgens het de Amsterdamse jongerenwerkorganisatie verdwijnt het buurtgericht werk en het jongerenwerk in het Amsterdamse onderwijs. ‘Investeringen in de talenten en sociaaleconomische ontwikkeling van jongeren worden vernietigd’, aldus het SJA.

Galg
Op 10 november vergadert de raadscommissie Onderwijs, Zorg en Kunst van de Amsterdamse gemeenteraad over de ontwerpbegroting 2011. Met een grote galg in de Stopera laten jongeren en personeel van SJA weten het oneens te zijn met de voorgenomen bezuinigingen.

Vernietiging
‘De gemeente stoot met deze actie niet alleen een professioneel werkende organisatie af, die kwalitatief hoogwaardig werk en projecten neerzet. Maar ook neemt de gemeente afstand van haar regierol op het gebied van het stedelijke jeugdbeleid en doet aan kapitaalsvernietiging,’ aldus het SJA. ‘Veel werkmethodieken, ketencontacten en kennis gaan de prullenbak in. Om over de participatie en talentontwikkeling van jongeren nog maar te zwijgen.’ Volgens de SJA zal het verdwijnen van jongerenwerk leiden tot ‘een veelvoud aan maatschappelijke kosten’.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.  

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: SJA / foto: ANP Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.