Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jongens moeten vaker nee tegen seks zeggen’

Jongens zouden ook wel eens vaker nee mogen zeggen tegen seks. Nu moeten zij nog te vaak voldoen aan het beeld van de man die stoer is als hij het met zoveel mogelijk meisjes doet. Daarom wil staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) dat jongens meer worden geholpen om seksuele druk vanuit hun omgeving te weerstaan.
'Jongens moeten vaker nee tegen seks zeggen'

Dat zei ze dinsdag in een lezing over seksuele gezondheid aan de Universiteit Utrecht. Ze hekelde ook de dubbele moraal, die jongens met veel seks als stoer bestempelt maar meisjes juist als hoer. Recent onderzoek wijst uit dat veel jongens en meisjes, zowel van Nederlandse als buitenlandse komaf, hier zo over denken. Uit het onderzoek, dat minister Plasterk liet uitvoeren, blijkt ook dat er slechts beperkte aanwijzingen zijn dat niet-pornografische, geseksualiseerde media leiden tot grensoverschrijdend gedrag bij jongeren.

Geen paniek
Verder wil Bussemaker niet te snel in paniek raken over meisjes die voor een kleine tegemoetkoming jongens aan hun trekken willen laten komen. Breezerseks mag dan wel nieuw zijn, maar seks in ruil voor andere zaken zeker niet. Bovendien toont onderzoek niet echt aan dat ruilseks de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen. Maar als er zich echt nieuwe problemen op seksueel gebied voordoen, wil de staatssecretaris daar niet voor weglopen. Ze wijst er bijvoorbeeld op dat voor loverboys een aparte aanpak nodig is.

Links naar de onderzoeken:
‘Seksualisering, je denkt dat het normaal is’

‘Seksualisering, aandacht voor etniciteit’

Lees ook: ‘Jongens blijven stoer, meisjes een hoer’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Zorg + Welzijn/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.