Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Je bent jong en staat op de wachtlijst

Jongeren in Brabant die ggz-hulp nodig hebben, kunnen rekenen op lange wachttijden, zelfs tot een half jaar. Door bezuinigingen zijn er te weinig hulpverleners.
depressie

De wachttijden voor ggz-hulp aan jongeren in West-Brabant lopen op van zes weken tot drie maanden in de regio Eindhoven en tot een half jaar in Midden-Brabant. Dat meldt omroep Brabant. De gemeenten zouden fors bezuinigen op de ggz-zorg, waardoor niet alle vacatures ingevuld kunnen worden en er dus een tekort aan behandelaars is.

Wachtlijst

De negentienjarige Suzan is depressief en staat al sinds december op een wachtlijst. Zij krijgt wel “overbruggingszorg”: ‘Ik heb eens in de drie weken een gesprek. Dat zorgt er eigenlijk voor dat ik een beetje opgeladen wordt om er weer een week tegenaan te kunnen. De week erop wordt het weer minder en de derde week tel ik de dagen af tot ik weer op gesprek kan. In het begin ging dat nog wel, maar nu gaat het met mij steeds slechter.’

Onderhandeling

Er is te weinig hulp en er is te weinig geld voor hulp aan jongeren. Verschillende ggz-organisaties zijn nog in onderhandeling met de gemeenten over het budget voor ggz-hulp. Namens 21 gemeenten in de regio Eindhoven laat wethouder Visscher van Eindhoven aan omroep Brabant weten: ‘Het gaat om een kwetsbare groep kinderen. Als er problemen zijn met de wachtlijsten, moeten die worden opgelost. Niemand wil dat kinderen en hun ouders die het toch al zwaar hebben, te lang op hulp moeten wachten.’ Maar eerst moet er nog onderzoek worden gedaan naar de wachtlijsten.

AANBIEDING Neem nu voor 2 jaar een abonnement op Zorg + Magazine voor de prijs van 1 jaar. Of 4 nummers voor 10 euro! Bekijk de aanbiedingen hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.