Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jacobine Geel voorgesteld als voorzitter GGZ Nederland

Het bestuur van GGZ Nederland heeft Jacobine Geel voorgedragen als nieuwe voorzitter van de branchevereniging. Als de leden de voordracht steunen tijdens de algemene ledenvergadering in juni, zal Geel op 1 september Marleen Barth opvolgen.
Jacobine Geel voorgesteld als voorzitter GGZ Nederland
Foto: ANP

Jacobine Geel (50) is vooral bekend door haar werk als presentator en spreker voor verschillende radio en televisieprogramma’s en als moderator/voorzitter op bijeenkomsten en congressen. Binnen de ggz heeft ze onder andere het programma geleid tijdens de demonstratie op het Malieveld tegen de kabinetsbezuinigingen op 29 juni 2010.

Procesbegeleider
Naast haar mediawerk heeft Jacobine Geel ervaring als procesbegeleider en al voorzitter in verschillende bestuursfuncties. Ook heeft ze een breed netwerk in de politiek. Haar interesse gaat uit naar maatschappelijke thema’s, waarbij zij met haar opleiding en ervaring als theologe, haar kennis van media en politiek en haar capaciteiten als voorzitter en verbinder een belangrijke rol kan vervullen, zo laat GGZ Nederland weten.

Herbenoeming
Marleen Barth, voorzitter sinds 2008, werd vorig jaar bij aangedragen voor een herbenoeming. Zij gaf aan niet meer in aanmerking te willen komen voor een volledige tweede periode als voorzitter. Barth wilde een functie met een minder hoog publiek profiel, die beter te combineren valt met haar voorzitterschap van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Vanwege de bestuurswisselingen in 2012 en de politieke crisis was zij bereid om aan te blijven tot na de zomer van 2013 om zo de continuïteit binnen het bestuur te waarborgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.