Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inzicht in homotolerantie in zorg

Roze 50+ en KiesvoorjeZorg.nl hebben de krachten gebundeld en gaan samen inzichtelijk maken welke (thuis)zorginstellingen in Nederland structureel werken aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen hun organisatie.
Inzicht in homotolerantie in zorg
Foto: ANP Photo

Dit doen zij om vanaf nu de ruim 80 instellingen die het certificaat Roze Loper hebben verdiend zichtbaar te maken op www.KiesvoorjeZorg.nl door het tonen van de Roze Loper op de profielpagina van de zorginstellingen.

Partners van Roze50+
‘Dit is precies waar we naar op zoek zijn; partners die de doelstelling van Roze 50+ onderschrijven en dit ook daadwerkelijk laten zien in hun communicatie-uitingen’ aldus het Consortium Roze50+ in het persbericht. Roze50+ is een samenwerkingsverband van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans.

Acceptatie

KiesvoorjeZorg.nl heeft zich als doel gesteld om het zorgaanbod in Nederland zo transparant, volledig en inzichtelijk mogelijk aan te bieden aan de bezoekers van de website. Inzicht in welke instellingen actief bijdragen aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen de zorg is daar een belangrijk onderdeel van. Charley Beerman: ‘Door deze instellingen nog zichtbaarder te maken dragen we bij aan deze acceptatie.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.