Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Investeringen zorg komen er dik uit’

Investeringen in de gezondheidszorg leveren 30 procent extra op. Dat stelt econoom Marc Pomp in zijn boek Een Beter Nederland, meldt uitgeverij Balans. Pomp deed zijn onderzoek voor dit boek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, aldus Balans.
'Investeringen zorg komen er dik uit'

De ‘gemiddelde Nederlander’ is in zijn gehele leven 340.000 euro aan medische zorg kwijt, maar dat bedrag levert hem 450.000 euro op. De vraag is dus gerechtvaardigd of de stijging van de kosten in de gezondheidszorg wel echt een probleem is, aldus Balans op basis van het onderzoek van Pomp.

Grenzen

Ze leveren immers niet alleen een betere gezondheid op, maar ook meer arbeidsproductiviteit. ‘Dit geeft ons echter geen alibi om de zorguitgaven maar kritiekloos op te laten lopen’, aldus het boek. ‘Er zijn grenzen aan onze bereidheid om te betalen voor extra zorg. Maar het betekent wel dat we ervoor moeten waken door botte bezuinigingen de kip met de gouden eieren te slachten.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Uitgeverij Balans

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.