Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Internetcursus voor sombere Turkse Nederlanders

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft samen met het Trimbos-instituut een online zelfhulpcursus ontwikkeld voor Turkse Nederlanders met somberheids- en angstklachten. De afdeling Klinische Psychologie van de VU onderzoekt de werkzaamheid ervan.
Internetcursus voor sombere Turkse Nederlanders

De cursus ‘Alles Onder Controle’ is bedoeld voor mensen van Turkse komaf die last hebben van gevoelens van somberheid en hier iets aan willen doen. Het pakket bestaat uit vijf lessen met theorie en opdrachten. Deelnemers krijgen feedback van een persoonlijke begeleider van de VU. De cursus is beschikbaar in twee talen: Nederlands en Turks.

Website
De werkzaamheid van de cursus wordt onderzocht door deelnemers op basis van toeval in te delen in twee groepen. De interventiegroep kan direct starten met de cursus, de controlegroep krijgt na twee maanden toegang tot de cursus. Door een aantal keer een vragenlijst af te nemen bij de deelnemers kan het verschil tussen beide groepen bekeken worden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de Nederlandstalige of de Turkstalige website.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Vu Amsterdam/Trimbos-instituut, foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.