Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie wil dat Stichting Pyxis sluit

Stichting Pyxis in Zeist moet sluiten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ heeft dat vrijdag bekendgemaakt aan de instelling, omdat ze ernstige risico's voor de veiligheid van cliënten zag. De stichting richt zich voornamelijk op het begeleiden van jongeren met psychische en sociale problemen.
Inspectie wil dat Stichting Pyxis sluit

Cliënten zijn opgevangen door de GGZ-instelling Altrecht. Op 20 februari bezocht de inspectie twee locaties van de stichting na de melding dat een cliënt zou zijn overleden binnen de instelling. De stichting heeft het overlijden niet aan de inspectie gemeld. In eerste instantie probeerde de directie van de Stichting onder de inspectie uit te komen. Toen die toch doorging, was de directie bewust niet aanwezig.

Woonruimte
De IGZ trof tijdens de inspectie cliënten aan in onveilige situaties, slechte woonruimte en zonder adequate zorg. Volgens de IGZ gaat het vermoedelijk om 12 cliënten. Dat is niet zeker, omdat Pyxis niet wil zeggen hoeveel cliënten en medewerkers er betrokken zijn. Er waren niet eerder signalen dat er problemen waren bij Pyxis.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.