Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie krijgt rapport misstanden Cordaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zaterdag een rapport ontvangen met zo'n 300 meldingen over misstanden bij zorginstelling Cordaan. Het betreft zorgen van medewerkers over de kwaliteit van de ouderenzorg, maakte de inspectie bekend.
Inspectie krijgt rapport misstanden Cordaan

Vakbond Abvakabo FNV overhandigde het rapport tijdens een manifestatie bij het stadhuis in de hoofdstad. Tientallen personeelsleden voerden hier actie om aandacht te vragen voor de problemen waar ze tegenaan lopen. De inspectie liet weten de signalen ‘uiterst serieus’ te nemen. Afgelopen woensdag had al een gesprek plaats tussen de IGZ en medewerkers van Cordaan.

Werkdruk
Het personeel van de zorginstelling klaagt al langere tijd over onderbezetting en hoge werkdruk. Hierover zijn volgens een woordvoerder van de inspectie ook de meeste meldingen binnengekomen. Hij liet weten dat de IGZ blij is met het rapport, omdat medewerkers van Cordaan tot nu toe nauwelijks van zich lieten horen.

Bezoeken
De meldingen leiden zeker tot actie bij de inspectie. ‘We zijn al volop bezig met Cordaan en zullen het rapport zwaar meewegen bij de toekomstige bezoeken, zowel aangekondigd als onaangekondigd, die we aan de instelling brengen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Dick Vos

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.