Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie: hoogte van nieuwe boetes bekend

Het onbevoegd verrichten van voorbehouden handelingen kan leiden tot een boete van 3.350 euro. Op schending van het beroepsgeheim staat een even hoge boete. Dat blijkt uit de tarievenlijst met boetes die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gepubliceerd.
Inspectie: hoogte van nieuwe boetes bekend

De inspectie maakte de hoogte van de boetes bekend die zij kan uitdelen aan zorgverleners sinds de invoering van de Wet uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving (WUBHV) op 29 mei.

Opiaten
Het ten onrechte voeren van een beschermde titel wordt beboet met 6.700 euro. Ook het ongeoorloofd voorschrijven van opiaten kan de inspectie beboeten, en wel met een bedrag van maximaal 16.750 euro. Het niet melden van een calamiteit of het niet aanleveren van een kwaliteitsjaarverslag kan leiden tot een boete van 16.750 euro. Dit blijkt uit de tarieflijsten die onlangs zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

Wet BIG
In de Wet uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving (WUBHV) staat voor welke overtredingen een bestuurlijke boete kan worden opgelegd. Ook is per overtreding de hoogte vastgesteld. De inspectie kan nu overtredingen van een aantal wetten beboeten, waaronder van de Kwaliteitswet zorginstellingen, de Wet BIG, de Wet BOPZ, de Wet klachtrecht cliënten zorgsector, de Wet medische hulpmiddelen en de Opiumwet.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: IGZ/Zorgvisie, foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.