Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie doet bij 14 mishandelingen nader onderzoek

Bij het Meldpunt Ouderenmishandeling van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat sinds half juni in de lucht is, zijn 40 meldingen binnengekomen. Het gaat om mishandeling door medewerkers van zorginstellingen. In 14 gevallen stelt de inspectie nader onderzoek in.
Inspectie doet bij 14 mishandelingen nader onderzoek

De meldingen zijn vrijwel allemaal afkomstig uit verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Volgens de inspectie zijn de melders vrijwel altijd familieleden van cliënten/bewoners of (ex-)werknemers. De woordvoerder wil niet ingaan op de aard van de meldingen.

Vaak
Deskundigen zeggen dat ouderenmishandeling relatief vaak voorkomt. Schattingen gaan uit van enkele honderdduizenden gevallen per jaar. Ouderen kunnen door hun familieleden of vrienden worden mishandeld. Het kan ook door personeel van zorginstellingen gebeuren. Uitschelden, bedreigen of verwaarlozen worden ook tot het begrip mishandeling gerekend.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto ANP: Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.