Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Inspectie begrijpt dilemma’s GGZ’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Onderzoeksraad voor Veiligheid erkennen de gigantische dilemma's waar de geestelijke gezondheidszorg dagelijks voor staat. Dat zegt voorzitter Marleen Barth van belangenorganisatie GGZ Nederland in reactie op de twee rapporten die de instanties donderdag hebben gepresenteerd over de schietpartij in Alphen aan den Rijn.
'Inspectie begrijpt dilemma's GGZ'

Barth noemt als voorbeeld de categorie patiënten die door hun ziekte niet begrijpen dat ze ziek zijn, laat staan dat ze inzien dat ze zorg nodig hebben. ‘De medewerkers moeten zich elke dag in allerlei bochten wringen om de patiënten in behandeling te houden. Dat is heel ingewikkeld.’

Meldcode
GGZ Nederland had al aangekondigd een eigen meldcode te ontwikkelen voor patiënten die een gevaar zouden kunnen opleveren voor anderen. De organisatie wil ook dat er betere methodes komen die risico’s op gewelddadig gedrag van patiënten aan het licht brengen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.