Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving subsidie aanpak agressie gestart

Zorgorganisaties kunnen zich sinds 14 januari inschrijven voor financiële ondersteuning om agressie in de zorg tegen te gaan. Het ministerie van VWS stelt dit jaar opnieuw 3 miljoen euro beschikbaar.
agressie in de zorg

Organisaties kunnen zich hier inschrijven voor de ondersteuningsregeling Veilig Werken in de Zorg >>

Ruim 200 organisaties uit zeven zorgbranches kunnen in 2016 vanuit de ondersteuningsregeling een financiële bijdrage krijgen tot maximaal 10.000 euro. Sinds 2012 hebben al ruim 750 organisaties gebruik gemaakt van de ondersteuningsregeling.

Scan
Om in aanmerking te komen, moeten organisaties wel een scan invullen. Daarmee meten ze hoe anti-agressiebeleid in de organisatie is geregeld en waar ze kunnen verbeteren. Er is dit jaar vooral aandacht over hoe alle activiteiten worden geborgd in de organisatie.

Onderzoek
Zorgorganisaties kunnen het geld bijvoorbeeld besteden aan het inzetten van specialisten, het inhuren van procesbegeleiders, het voorlichten en bijscholen van medewerkers of onderzoek doen naar de onderliggende oorzaken van agressie in de organisatie.

Hulpmiddelen
De website duidelijkoveragressie.nl is onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk oer agressie’, een bewustwordingscampagne over agressie tegen medewerkers in de zorg en jeugdzorg. Zorgverleners vinden hier informatie, praktijkvoorbeelden en campagnematerialen als ondersteuning bij hun anti-agressiebeleid.

Agressiewijzer
Een van de hulpmiddelen van deze campagne is de Agressiewijzer. Hiermee kun je  in je team bespreken wat de ervaringen zijn met gewenst gedrag , emotioneel gedrag en agressief gedrag op de werkvloer. Je stelt een gezamenlijke norm vast; wat vinden we acceptabel en wat niet? En je spreekt samen af hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren, emotioneel gedrag kunt ombuigen en agressief gedrag kunt stoppen.  Kijk hier voor meer informatie over deze aanpak >>

Hoe ga je om met agressie bij Korsakov?

De ziekte van Korsakov is een hersenaandoening die gevolgen heeft voor het reguleren van gedrag en emoties. Zo kan een cliënt met deze aandoening boos en agressief worden.Hoe ga je hiermee om?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.